Acupunctuur

Wat is acupunctuur?
Acupunctuur is al eeuwen één van de vijf onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). De Traditionele Chinese Geneeswijze kan niet alleen klachten verlichten, maar ook voorkomen.

De specifieke, individuele benadering van de totale mens in de samenhang met zijn omgeving, maakt dat diens erfelijke bagage, achtergronden en huidige leefomstandigheden meespelen in de diagnose, volgens de principes van de TCG en behandeling van de klachten.

AcupunctuurnaaldenBalans
Acupunctuur richt zich op de energie (Qi) die door ons lichaam stroomt. Net als zenuwen en bloedvaten lopen er door ons lichaam energiebanen, de meridianen. Wanneer er gezondheidsklachten zijn, betekent het dat de balans in de meridianen is verstoord. Acupunctuur brengt de meridianen weer in balans.

Het herstellen van de Qi-balans in het lichaam zal leiden tot een vermindering van klachten en zelfs tot verdwijnen van de klachten. De behandeling is erop gericht om deze balans weer terug te krijgen.

Een scala aan klachten kan behandeld worden met acupunctuur. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft hier een lijst van samengesteld. (klik hier voor lijst)

Maak een afspraak
Wilt u van uw klachten af? Neem contact op met Acupunctuurpraktijk Doesburg. Samen kan dan worden overlegd wat ik voor u kan doen.

Share

Reacties zijn gesloten.