De behandeling

AcupunctuurAls u een afspraak heeft gemaakt met Acupunctuurpraktijk Doesburg, dan krijgt u eerst een consult van ongeveer anderhalf uur. In dit gesprek vraag ik u onder meer naar  uw eet-, drink- en leefgewoonten, uw ontlasting, slaappatroon, energieniveau, menstruatiecyclus, erfelijke factoren en werkomstandigheden. Tevens bekijk ik uw tong bekeken en voel ik uw beide polsen.
Indien er nog tijd over is maken we alvast een start met de behandeling.

Aan het begin van het tweede consult bespreek ik met u het inmiddels opgestelde behandelplan. Ik kan u dan ook een indicatie geven van het aantal behandelingen.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is sterk afhankelijk van uw klacht. Bij bijvoorbeeld nek- en schouderklachten zullen drie Guashabehandelingen al een enorme verbetering geven.

Na vijf behandelingen vindt een evaluatie plaats. Op basis hiervan stellen we het verdere traject van de behandeling vast.

De Guasha Therapie wordt uitgevoerd met jadestenen en speciale olie. Deze stenen worden na elke behandeling gedesinfecteerd om elk besmettingsgevaar uit te sluiten.

Per stuk verpakte acupunctuurnaaldenVoor acupunctuur maak ik gebruik van naaldjes. Het inbrengen hiervan is over het algemeen niet pijnlijk. Wel kunt u een moeilijk te definiëren gevoel ervaren na het inbrengen van de naalden. De naalden die gebruikt worden zijn steriel per stuk verpakt en worden niet hergebruikt.

De oornaalden die gebruikt worden zijn uiteraard ook steriel en per stuk verpakt. De verblijfsnaaldjes geven wel een korte gevoeligheid bij inbrengen maar dit gevoel zal snel wegzakken. De metalen korreltjes die op de oren geplakt worden zijn uiteraard ook voor eenmalig gebruik.
Oornaalden en metalen korreltjes welke gebruikt worden bij de auriculoDe oornaalden en korreltjes vallen er meestal na een aantal dagen vanzelf uit of af van het oor. Mochten ze er na een week nog zitten dienen deze er afgehaald te worden. Dit kan door de naaldjes er voorzichtig uit te krabbelen. Indien de korreltjes of naaldjes pijnlijk blijven of worden, dan kunt u deze verwijderen.

 

Share

Reacties zijn gesloten.