Dieke Theuns

In 2009 opende ik Acupunctuurpraktijk Doesburg. Ik ben in 1967 geboren in Amsterdam, maar al weer jaren woonachtig in Doesburg. Door mijn eigen gezondheidsproblemen kwam ik in contact met acupunctuur. Op aanraden van mijn acupuncturist eens een boek gelezen en meteen gegrepen door hoe gecompliceerd maar ook simpel deze behandelwijze in elkaar steekt. De opleiding tot acupuncturist volgde ik bij Qing Bai in Nijmegen. Daarna heb ik me gespecialiseerd in Guasha Therapie voor het behandelen van chronische klachten. De opleiding hiervoor volgde ik aan het MeiHan Institute of Chinese Guasha Therapy. Ook heb ik een opleiding Auriculo (ooracupunctuur) bij Sivas gevolgd. Uiteraard zorg ik elk jaar voor de herhalings-EHBO en voor specifieke bijscholingen.

Acupunctuurpraktijk Doesburg is aangesloten bij de beroepsvereniging:

  • De Vereniging ter Bevordering van de Alternatieve Geneeswijze, VBAG.

De vereniging stelt strenge eisen aan therapeuten wat opleiding, EHBO-diploma, registratie, voldoen aan reglementen, inrichtingseisen enz. betreft en ze heeft een klachtenregeling.

De consulten van Acupunctuurpraktijk Doesburg worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. De praktijk is aangesloten bij het register voor hbo-therapeuten binnen de natuurlijke gezondheidszorg, het RBCZ.

Share

Reacties zijn gesloten.